search
    

Модерни алуминиеви парапети за стълби. Модерни стъклени парапети за стълбища.

Модерни парапети за стълбища

Размерът на "стъпката" на стълбите, се изчислява въз основа на стръмността на стълбите по емпирични формули. При тези, така наречени "формула на удобството" и "формула на сигурността" се взема предвид дължината на човешката стъпка. Стълбищните парапети, като съществен елемент на сигурността, също се изчисляват въз основа на пропорциите на човешкото тяло. Височината на парапетите за стълби, от една страна трябва да бъде удобна за хората, които вървят нагоре по стълбите, за да може да се придържаме с ръка по парапета. По този начин получаваме още една опора за облекчаване на изкачването или слизането по стълбите. От друга страна, височината на стълбищните парапети трябва да бъде над центъра на тежестта на един човек със среден ръст, като го защитава от евентуално преобръщане. Това се отнася особено за балкони и стълбищни клетки.

Като се имат предвид тези изисквания, височината на един стълбищен парапет трябва да е минимум 90 сантиметра. Тази минимална височина е приета като стандарт в строителните норми и е задължителна за производството на парапети за стълби. Разбира се, стълбищните парапети и перила трябва да бъдат достатъчно силни за да издържат на натоварването и на евентуалния хоризонтален натиск, да бъдат твърди, за да не се създават чувство на несигурност. Размерите на просветите при решетъчните парапети за стълби се избират от съображения за защита от падане от тях на предмети и хора.

Въз основа на тези изисквания и с оглед на избора на използваните материали за стъпала, стълбища, платформи и носещи конструкции, съответно се подбират и материали те и дизайна на стълбищните парапети. Не трябва да забравяме за конструктивното и декоративно предназначение на парапетите за стълби, както и хармоничното съчетание на стълби, стълбищни парапети и парапети с интериора на помещението, в което е инсталиран. 

Днес, за производство на стълбищни парапети се използват различни материали. От различни видове естествено дърво (бук, дъб,ясен, явор, лиственица, орех и т.н.), камъни (гранит, мрамор, доломит, травертин), до метали - черни и цветни (чугун, стомана , бронз, мед, алуминий).

Наред с традиционните материали за производство на парапети и стълбищни парапети широко се използват нови съвременни материали, а редом с тях и най-новите технологии. 

Стъклото е материал, който благодарение на новите технологии (закаляване, тониране, метализация и т.н.), става не само устойчиво на удар, но и много удобно за работа, е също широко използвано в производството на съвременни парапети за стълбище. В комбинация с алуминия, стълбищните стъклени парапети стават невероятно красиви футуристични структури, които се използват за ограждане на обществени и жилищни сгради.НЕОТЕХ ИНЖЕНЕРИНГ
Ви предлага:
Алуминиеви парапети инокс
Алуминиеви парапети инокс

Парапети за рампи


Основната функция на парапетите е осигуряването на безопасност. Съществува обаче и още една важна функция на парапетите и именно осигуряване на условия за достъпност до обществени места и сгради.


Прочетете повече »

Парапети - визуализация


18.04.2012 - Съвременните технологии непрекъснато се развиват, за да направят живота по-лесен за хората. А ние използваме тези технологии, за да Ви предоставим най-добрата и приятна среда за сътрудничество. Нашата фирма предлага на своите клиенти изготвянето на компютърен модел на продукта...


Прочетете повече »

Връзка с нас


"Неотех инженеринг" ЕООД

гр. София, ул. "Царибродска" 70

тел.: +359 87 952 33 43

e-mail: info@neoteh.eu


Обадете се или изпратете запитване за парапет.

Вашият парапет е при нас: Стъклени парапети , Алуминиеви парапети , Парапети инокс , Добри цени на парапети,  Парапети за стълбище или Парапети за тераси. Новини за парапети.